Exposició Renoir entre mujeres a Barcelona

demian

Fins al mes de gener a Barcelona podem gaudir d’un recorregut per l’obra de Auguste Renoir a través de la interpretació que va fer de la dona durant la seva vida, protagonistes del seu particular univers artístic.

El recorregut inclou 60 peces que arriben de les col·leccions dels museus d’Orsay i de l’Orangerie. L’obra protagonista de l’exposició és Bal du Moulin de la Galette (1876). Mostra l’ambient relaxat d’un lloc popular a on s’anava a berenar i ballar, a Montmartre.

Aquest quadre fa molts anys que és especial per a mi. No només per l’atractiu que té tota obra impressionista. La raó és que una part de l’obra -la parella masculina de la dreta del quadre- apareixia a la coberta d’un llibre que em va impressionar molt a l’adolescència: Demian, de Hermann Hesse.

Demian relata el pas de la infantesa a la maduresa del protagonista. Una novel·la autobiogràfica, de l’estil que a la història de la literatura es denomina “novel·la de formació”, d’evolució espiritual en els difícils anys de creixement.

Darrere de Demian van anar altres llibres de Herman Hesse i el vaig recomanar posteriorment al meu germà i a altres amics que també anaven arribant a l’adolescència. També per ells va ser una lectura especial que va arribar en el moment adequat.

Són anys de descobriments, de sensacions, de experiències que marquen.

 

Exposició Renoir entre mujeres
Fundación Mapfre

 

le_moulin_de_la_galette
Posted in Sin categoría and tagged , , .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *