Què tenen en comú els pares de nens amb èxit?

Els bons pares volen que els seus fills es quedin fora dels problemes, que els vagi bé a l’escola, i que facin coses impressionants com a adults.

I si bé no hi ha una recepta establerta per criar fills reeixits, les investigacions de la psicologia han apuntat a un grapat de factors que prediuen l’èxit.

Com era d’esperar, gran part d’aquest èxit es redueix als pares. Això és el que els pares de nens amb èxit tenen en comú:

els pares de nens amb exit 11. Fan que els seus nens tinguin tasques a fer

Si els nens no estan rentant els plats, vol dir que algú ho està fent que per a ells, diu Julie LythcottHaims, ex degà a la Universitat de Stanford i autor de Com criar un adult. “Han d’aprendre que el treball s’ha de fer i que cada un de nosaltres ha de contribuir per la millora de la totalitat”, diu.
LythcottHaims creu que els nens criats fent tasques seran empleats que col·laboren bé amb els seus companys de treball. Són més empàtics, perquè saben de primera mà el que és fer la feina, i són capaços d’assumir tasques de forma independent.
“En fer que ells facin les tasques –treure les escombraries, arreglar la seva pròpia roba,...– s’adonen que s’han de fer les feines de la vida per tal de ser part de la vida”, va dir a Tech Insider.

els pares de nens amb exit 22. Ensenyen als seus nens habilitats socials

Investigadors de la Universitat Estatal de Pennsylvania i la Universitat de Duke van rastrejar més de 700 nens de tot els EUA entre jardí d’infants i els 25 anys i van trobar una correlació significativa entre les seves habilitats socials com nens i el seu èxit com a adults dues dècades més tard.
L’estudi que va durar 20 anys va mostrar que els nens socialment competents que podien cooperar amb els seus companys sense preguntar, ser d’utilitat per a altres, entenien els seus sentiments, i resolien els problemes per si mateixos, eren molt més propensos a després obtenir un títol universitari i tenir un treball que aquells amb habilitats socials limitades. Les persones amb habilitats socials limitades també tenien una major probabilitat de ser arrestat, consum excessiu d’alcohol o addiccions i altres problemes.
“Ajudar els nens a desenvolupar habilitats socials i emocionals és una de les coses més importants que podem fer per preparar-se per a un futur saludable”, va dir Kristin Schubert, director del programa de la Fundació Robert Wood Johnson, que va finançar la investigació.

els pares de nens amb exit 33. Tenen altes expectatives

Utilitzant dades d’una enquesta nacional de 6.600 nens nascuts el 2001, de la Universitat de Califòrnia el professor de Los Angeles Neal Halfon i els seus col·legues van descobrir que les expectatives que els pares tenen per als seus fills tenen un efecte enorme en l’assoliment.
“Els pares que veien la universitat en el futur dels seus fills semblaven encaminar el seu nen cap a aquest objectiu, independentment dels seus ingressos i altres actius”, van dir en un comunicat.
Això està en consonància amb una altra troballa psicològica: L’efecte Pigmalió, que estableix “que el que una persona espera d’un altre pot arribar a servir com una profecia autocomplerta”. En el cas dels nens, creixen segons les expectatives dels seus pares.

els pares de nens amb exit 44. Tenen relacions sanes amb els altres

Els nens de famílies amb alta conflictivitat, siguin divorciats o no, tendeix a anar-los pitjor que els fills de pares que es porten bé, segons una revisió d’estudi de la Universitat d’Illinois.
Robert Hughes Jr., professor i cap del Departament de Desenvolupament Humà i Comunitari de la Universitat d’Illinois i revisor de l’estudi, també assenyala que alguns estudis han trobat nens de famílies no conflictives monoparentals que els va millor que als nens amb famílies conflictives.
El conflicte entre els pares abans del divorci també afecta negativament els nens, mentre que els conflictes postdivorci té una forta influència en l’adaptació dels nens, diu Hughes.
Un estudi va trobar que, després del divorci, quan un pare sense custòdia té contacte freqüent amb els seus fills i no hi ha conflicte, els nens els va millor. Però quan hi ha un conflicte, les freqüents visites del pare es relacionen amb pitjor adaptació dels nens.
No obstant això, un altre estudi va trobar que persones que van experimentar el divorci dels seus pares quan eren nens encara es queixen de dolor i angoixa pel divorci dels seus pares deu anys més tard. Els joves que van veure forts conflictes entre els seus pares eren molt més propensos a tenir sentiments de pèrdua i pesar.

els pares de nens amb exit 55. Han arribat els nivells educatius més alts

El 2014 un estudi realitzat per la Universitat de Michigan, dirigit per la psicòloga Sandra Tang va trobar que les mares que han acabat l’escola secundària o la universitat tenien més probabilitats de criar nens que facin el mateix.
Observant un grup de més de 14.000 nens que van ingressar a jardí d’infància entre 1998-2007, l’estudi va trobar que els nens nascuts de mares adolescents (18 anys o menys) tenien menys probabilitats d’acabar l’escola secundària o anar a la universitat que els seus companys.

els pares de nens amb exit 66. Ensenyen als seus fills principis de matemàtiques

Un metanàlisi de 2007 sobre 35.000 nens en edat preescolar en els EUA, Canadà i Anglaterra va trobar que el desenvolupament d’habilitats matemàtiques primerenques poden convertir-se en un gran avantatge.
L’enorme importància de les habilitats matemàtiques primerenques al començament prediu no només el futur rendiment en matemàtiques, també prediu el futur rendiment en lectura., segons el coautor i investigador de la Universitat de Northwestern Greg Duncan.

els pares de nens amb exit 77. Desenvolupen una relació amb els seus fills

Un estudi de 2014 de 243 persones nascudes en la pobresa va trobar que els nens que van rebre “cura sensible” en els seus primers tres anys no només ho va fer millor en proves acadèmiques en la infància, sinó també tenia relacions més sanes i un major assoliment acadèmic en els 30 anys.
Els pares que són cuidadors sensibles “responen als senyals del seu fill amb promptitud i de manera apropiada” i “proporcionen una base segura” per als nens a explorar el món. Això suggereix que les inversions en les relacions entre pares i fills primerenques poden resultar en rendiments a llarg termini que s’acumulen a través de les vides dels individus, segons Lee Raby, psicòleg i coautor de l’estudi a la Universitat de Minnesota.

els pares de nens amb exit 88. Són menys estressats

Segons una recent investigació citada per Brigid Schulte al The Washington Post, el nombre d’hores que les mares passen amb els nens entre les edats de 3 i 11 fa poc per predir el comportament del nen, el benestar, o l’èxit. El que és més, la “maternitat intensiva” pot ser contraproduent.
“L’estrès de les mares, especialment quan les mares estan estressades pel malabarisme amb el treball i tractar de trobar temps pels nens, en realitat pot estar afectant als seus fills malament”, diu el coautor de l’estudi i sociòleg Bowling Green de State University Kei Nomaguchi. El contagi emocional fa que si un dels pares està esgotat o frustrat, aquest estat emocional es podria transferir als nens.

els pares de nens amb exit 99. Ells valoren l’esforç per sobre d’evitar el fracàs

Quan els nens pensen en l’èxit, també es prediu la seva consecució.
Després de dècades, el psicòleg de la Universitat de Stanford Carol Dweck ha descobert que els nens (i adults) pensen en l’èxit de dues maneres:
Una “mentalitat fixa” assumeix que el nostre caràcter, intel·ligència i capacitat creativa són habilitats estàtiques que no podem canviar d’una manera significativa, i l’èxit és l’afirmació de la intel·ligència inherent. Lluitar per l’èxit i evitar el fracàs de totes totes esdevenen una forma de mantenir el sentit de ser intel·ligent o hàbil.
Una “mentalitat de creixement,” per contra, es nodreix de desafiament i veu el fracàs no com a prova de la no-intel·ligència, sinó com un trampolí encoratjador per al creixement i per estirar les nostres capacitats existents.
Al centre és que la teva voluntat afecta la seva capacitat, i té un poderós efecte en els nens. Si se’ls diu als nens que quan l’èxit és una prova causa de la seva intel·ligència innata, es crea una mentalitat de “fix”. Si van tenir èxit a causa d’esforç, s’ensenya una manera de pensar “creixement”.

els pares de nens amb exit 1010. Les mares treballen

Segons la investigació de la Harvard Business School, hi ha importants beneficis per als nens que creixen amb les mares que treballen fora de la llar. L’estudi va trobar que les filles de mares treballadores quan anaven a l’escola ja tenien més probabilitats de tenir una feina en un paper més de supervisió i guanyaven més diners –23% més en comparació a aquelles que tenien les mares a casa–.
Els fills de mares treballadores també tendien a perdre més temps en tasques domèstiques i cura dels nens.
“El modelatge de rols és una manera d’assenyalar el que és apropiat en termes de com es comporta, el que fas, com participar en activitats, i el que vostè creu”, segon l’autor principal de l’estudi, el professor de Harvard Business School Kathleen L. McGinn.

els pares de nens amb exit 1111. Tenen un nivell socioeconòmic més alt

Tràgicament, una cinquena part dels nens nord-americans creixen en la pobresa, situació que limita severament el seu potencial. I les diferències estan augmentant. Com més alt és l’ingrés dels pares, més gran serà la SAT per als nens. L’estatus socioeconòmic és el que impulsa gran part de l’èxit i acompliment educatiu.

 

 


http://www.businessinsider.com

Posted in Sin categoría and tagged , .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *